sobota, 28 maja 2016

Makijaż z nadmuchiwaniem / Zima + gulasz = sukces!


Cześć przyjaciele. Dzisiaj znowu czeka was dawka tłumaczeń najnowszych postów z bloga Candelarii. Dzisiaj porozmawiamy o ciekawym makijażu oraz dostaniemy kolejny przepis na pyszne danie. Jesteście ciekawi? A więc zapraszam do dalszej części posta.

24/05/2016
Makijaż z nadmuchiwaniem


Cześć przyjaciele, dawno nie rozmawialiśmy o makijażu, jak wiecie nie jestem ekspertem w tej sprawie, ale uwielbiam malować się i próbować nowych ślicznych rzeczy na mojej twarzy lub na twarzy niektórych z moich sióstr.

Dziś przychodzę aby mówić o konkretnym produkcie, jakim jest ROZŚWIETLACZ, naprawdę jestem wielką fanką tego, czuję, że daje nam wyjątkowy wygląd twarzy, daje nam światło, życie i kończy nasz makijaż. Myślę, że musicie się odważyć do używania tego i nie myśleć o tym zbyt wiele, bo to naprawdę daje wyjątkowy efekt, kluczem jest NIE PRZESADZIĆ, kontrolujcie się, dziewczyny!

SPOSOBY KORZYSTANIA:

W PROSZKU, stosowany jest z małym pędzelkiem
ŻEL / KREM (mój ulubiony) aplikuję go małym palcem małymi ruchami
POMADKI LUB PĘDZELKI, to też jest dobre

GDZIE APLIKOWAĆ.


Na początek ważne jest, aby mieć nieskazitelną skórę, zrobić super robotę z naszą twarzą, umieścić bazę i pokryć ciemne kręgi. Po wykonaniu tych czynności możesz umieścić nasz rozświetlacz. Gdzie?
  • Okolice nosa
  • Środek górnej wargi
  • W miejscu, gdzie kończą się nasze brwi, w połowie naszego czoła
To były moje rady na dziś, odważcie się rozjaśniać twarz, ponieważ daje to rewelacyjny i niepowtarzalny akcent.


26/05/2016
Zima + gulasz = sukces!

Ten przepis na zimę jest idealny, łatwy, zdrowy, tani, pożywny, ma wszystko, co według mnie danie powinno mieć. Jak niektórzy z was wiedzą, od pewnego czasu jestem wegetarianką, więc muszę zastąpić czymś białko, które zawiera mięso i ma taki sam wkład, rozumiecie? Jeśli nie rozumiecie, dajcie mi znać w komentarzach, zrobię post wyjaśniający o tym. To powiedziawszy mówię wam, ze jedzenie, które daje mojemu ciału najwięcej składników odżywczych jest SOCZEWICA. Uwielbiam to, jest tak pyszne i dobre. To właśnie z tego powodu powstał pomysł na ten pyszny gulasz, a teraz powiem wam, jak to się robi.

SKŁADNIKI

1 PUSZKA SOCZEWICY
1 CEBULA
1 CZERWONA PAPRYKA
2 ZIEMNIAKI
2 PLASTERKI DYNI
1 BATATA
ZUPA ZAWIERAJĄCA POTRZEBNE SKŁADNIKI
WĘDZONA PAPRYKA (BARDZO POTRZEBNE)
SÓL I PIEPRZ


PRZYGOTOWANIE

Pierwsze, co musisz zrobić, to podsmażyć cebulę i paprykę z odrobiną oliwy z oliwek, gdy są złoto - brązowe dodajesz soczewicę, gdy to wszystko jest połączone dodajesz bulion, przykrywasz i zaczynasz gotować. W międzyczasie pokrój w kostkę wszystkie warzywa, kiedy będą gotowe można dodać je do naszego bulionu z soczewicą, dopóki nie zostaną pokryte, posypać solą, pieprzem i papryką i gotować 40 minut. Następnie serwujesz, umieszczasz na tym parmezan i gotowe. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz